Please krijgt de 50+ weer aan het dansen

De 50 jarige reünie van Please in 2013 in de feesttent in Uffelte was een groot succes. Alle oud bandleden waren daarbij aanwezig. Wat aanvankelijk bedoeld was als een eenmalig gebeuren krijgt nu zeven jaar later een klein vervolg. In de oude bezetting, met Albert Stevens, Klaas Boverhof, Bart Boverhof en Luuk Pieters worden een paar optredens gedaan.

Omdat het zo gezellig was, en ze het eigenlijk ook niet helemaal kunnen laten hebben de bandleden besloten om dit jaar en volgend jaar nog een paar optredens te doen. ‘We zijn alweer druk aan het repeteren geslagen, en hebben er ontzettend veel zin in om samen weer te gaan optreden’ vertelt Klaas Boverhof.

Please is opgericht in 1963 door een paar jongens uit Uffelte die toen tussen de 11 en 15 jaar oud waren. Ze speelden nummers van The Shadows, The Kinks, The Hollies en The Beatles. Al snel werd Please een populaire en veelgevraagde band bij feesten en partijen, en traden ze op in heel Nederland. Door de jaren heen is de formatie vele malen van bezetting gewisseld. Sinds 1988 gaat Please met Albert en Klaas door het leven als Duo Please.

Op zondag 8 maart spelen ze de in de oude bezetting bij Luning in Ruinen. En op zondag 10 mei in dorpshuis de Havezate in De Wijk. Bart: ‘Je merkt dat er behoefte aan is, onze doelgroep heeft wel zin om weer eens naar een dansavond te gaan. In dit geval op zondagmiddag vanaf 15.00 uur. Dan kunnen ze ook op tijd thuis zijn als ze willen’. Een try-out optreden in de oude bezetting leverde al een volle zaal op met dans lustige vijftig en zestig plussers. ‘Het was als vanouds. De dames waren aan het dansen met elkaar, de heren stonden bij de bar. En gaandeweg de avond voegden ook de heren zich op de dansvloer. Net als vroeger, want dan moest je na afloop nog wel even een meisje naar huis brengen!’.