Video: De kleine muzikanten

Blikkenoptocht Uffelte 2013

Het verhaal achter deze video.

Op 11 jarige leeftijd (1960) kregen ze al inspiraties om een drum bandband op te richten samen met 30 jongens. In de Bakkerij hadden ze grote blikken voor het smeren van de broodblikken Carlo stond er op. We trommelden er wel eens op als ze leeg waren en zo ontstond er met meerdere jongens uit het dorp van die leeftijd s klasse 10 11 12 jaar een drumband van totaal 30 kinderen ( Albert heeft hier ook in meegelopen.) Klaas liep voorop om de maat en het show element te verhogen. Hier moet toch iets ontstaan zijn volgens Albert en Klaas. De wortels om muziek te maken en de inspirerende werking om iets te doen met muziek. Ze hebben dit niet erg lang vol kunnen houden want de protesten van de boeren waren toch wel hevig. De koeien en paarden werden onrustig elke keer dat we door het dorp liepen. Wij vonden die belangstelling wel leuk maar onze ouders werden er toch wel op aan gesproken. Door het succes werd de groep steeds groter en dus produceerden ze meer lawaai en moesten we stoppen. Daarna kwamen toch wel ideeën om een band te beginnen.

Met dank aan: Foto: Marry Timmer, Video: Wolter Kuik, Bewerking: Video :Harry Manden, Artiestenbureau Bemo Entertainment
Organisatorische dank aan:Richard Stevens, Gea Stevens, alle kinderen en figuranten,Snoeken meubels, Fredrikshaven restaurant, Dorpstraat bewoners. Albert Stevens en Klaas Boverhof.